Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μόνο η ανάπτυξη του τρίτου κόσμου θα σταματήσει τη βία



Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο Παρίσι γεννάται το εύλογο ερώτημα:
Τί έφταιξε και φτάσαμε έως εδώ;
Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική ερώτηση που απευθύνεται σε κάθε έναν από εμάς, ιδιαίτερα όμως σε αυτούς που κρατούν τη τύχη του κόσμου στα χέρια τους. Η αναζήτηση της σωστής απάντησης, θα πρέπει να είναι ο μοναδικός προβληματισμός μας.
Ο κόσμος ολόκληρος βιώνει, για δεκαετίες τώρα, μια πρωτόγνωρη αγριότητα. Η φρίκη του πολέμου, ξεπέρασε τις γραμμές μετώπου, με την πτώση των διδύμων πύργων. Ο ψυχρός σφαγιασμός ανθρώπων ξεπερνά σε αγριότητα τις απάνθρωπες ενέργειες του χιτλερικού φασισμού. Σήμερα φτάσαμε στην ωμή βία μέσα στις πόλεις, επειδή κάποιος είπε ή έγραψε κάτι που δεν ήταν αρεστό.
Τι έφταιξε λοιπόν και φτάσαμε έως εδώ;
Ας δούμε τι κοινά χαρακτηριστικά  έχουν όλοι αυτοί οι στυγνοί δολοφόνοι.
  • Η πλειονότητά  τους προέρχονται από το τρίτο κόσμο.
  • Το πολιτιστικό τους επίπεδο, είναι χαμηλό. Ακόμα και όσοι  μετανάστευσαν, γκετοποιήθηκαν  και δεν μπόρεσαν να αφομοιωθούν.   
  • Έχουν έντονο θρησκευτικό παραλογισμό.  
Το πρώτο τους κοινό χαρακτηριστικό έχει πολύ ενδιαφέρον. Η προέλευση τους από τον τρίτο κόσμο, πιστεύω ότι είναι ο σημαντικότερος παράγων. Ας δούμε λοιπόν τί συνέβη σε αυτήν τη ζώνη της γης.
 Αρχίζοντας από την εποχή των εξερευνήσεων και της αποικιοκρατίας από τον 15ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα. Κατά το διάστημα αυτό οι κύριες ευρωπαϊκές δυνάμεις δημιούργησαν εκτεταμένα δίκτυα αποικιών σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους του πλανήτη.
 Αυτές οι αποικιοκρατικές δυνάμεις, είχαν ένα και μοναδικό στόχο. Να απομυζούν τον υλικό πλούτο αυτών των χωρών, με αντάλλαγμα, νέους θεούς και καθρεφτάκια. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ ουσιαστικά με την εκπαίδευση αυτών των λαών, έτσι ώστε να αυτοδιοικηθούν σωστά, να οργανώσουν τις οικονομίες τους και να συνπορευτούν με τον δυτικό κόσμο.
Έτσι οι μεν αποικιοκράτες έγιναν πλουσιότεροι και οι υποτελείς τους πτωχότεροι, χωρίς ελπίδα να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.
Η απάντηση λοιπόν στην αρχική ερώτηση είναι, ότι σήμερα εμείς πληρώνουμε για τις εγκληματικές πράξεις των Ευρωπαίων Εταίρων μας.
Εάν είχαν ασχοληθεί με την οργάνωση και αναβάθμιση της ζωής του τρίτου κόσμου, θα υπήρχαν σήμερα τρομοκράτες; Σίγουρα όχι.
Ακόμα και ο θρησκευτικός φανατισμός σε ευημερούντα κράτη, ατονεί.

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι, ανακοινώθηκε ότι θα συνέλθουν υπουργοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Δηλαδή τι σκοπεύετε να κάνετε κύριοι υπουργοί; Να αυξήσετε την αστυνόμευση και τις ποινές; Μα αυτοί σκοτώνονται για να πάνε στο παράδεισο! Θα τους εξολοθρέψετε όλους; Θα κλείσετε με φράκτες τα σύνορα; Όλα αυτά τα μιλιούνια θα οργανώσουν κάποτε πορεία τσαλαπατώντας κάθε οχυρό, με κίνδυνο να μας κυριεύσουν.

Καλό είναι να παραδεχθείτε, ότι σήμερα πληρώνουμε στο τρίτο κόσμο, για το κακό που τους έκαναν κυρίως οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες.
Εάν λοιπόν θέλετε τα παιδιά όχι των παιδιών σας, αλλά των εγγονών σας, να ζήσουν ειρηνικά, αλλάξετε πολιτική. Ανοίξετε τα χρηματοκιβώτια σας και επιδοτήσετε, για τη παιδεία, υγεία και γενικά την ανάπτυξη όλων αυτών των λαών που απομυζούσατε τον πλούτο τους επί αιώνες.

Και ας  αποδεχθούν οι οικονομικά εύρωστοι και ειδικά  αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, ότι μπορούν να ζήσουν με ολιγότερη χλιδή, για το καλό της ανθρωπότητας.

Σταμάτης  Βασίλαρος
e-mail: stamatisvassilaros@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου