Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προς τους υπηρέτες της κουλτούρας…


Προς τους υπηρέτες της κουλτούρας, όπως αποκάλεσαν το κάπνισμα, και της ψευδοκουλτούρας, που συγκεντρώθηκαν στον «Ιανό» για να υπερασπιστούν το τσιγάρο.

Ο «Ιανός» χώρος που διακρίνεται για τη σοβαρή επιλογή εκδηλώσεων, πώς δέχτηκε να στεγάσει μια τέτοια συνάντηση; Ποιος ήταν ο χορηγός; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

Εν πάση περιπτώσει αγαπητοί μας φίλοι, δεν θέλει κανένας να σας σώσει. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε το τίμημα. Κάποτε θα το πληρώσετε. Τους μαγαζάτορες τους εξαιρώ, γιατί αυτοί ως μόνο στόχο έχουν τα «ψιλά».

Η δική μας προσπάθεια είναι να προλάβουμε τα παιδιά να μην καταντήσουν σαν εσάς, εμπόρευμα των καπνοβιομηχανιών. Τί και αν χάσουμε εσάς… Ε… και τι έγινε εάν χάσει η Βενετιά βελόνι; Το να χάσουμε όμως και άλλη μια γενιά νέων, είναι ασυγχώρητο!

Όπως εσείς αγωνίζεστε για το δικαίωμα να καπνίζετε ελεύθερα, έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να εισπνέουμε καθαρό αέρα και όχι αυτόν που εσείς βρωμίζετε.

Τα νέα παιδιά έχουν έμφυτη την απέχθεια προς το κάπνισμα. Αλίμονο όμως! Oι γονείς, οι δάσκαλοι, οι διαφημίσεις που ψάχνουν για νέα θύματα και εσείς με το παράδειγμά σας, όλοι μαζί, προσπαθείτε να κάμψετε αυτό το φυσικό πλεονέκτημα που έχουν.

Εάν θέλετε και μπορείτε, πάρετε μερικά σχετικά μηνύματα παιδιών που διακρίθηκαν στο 9ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων, που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Δράση, ως απάντηση στη γελοία και αξιοθρήνητη θέση σας.

9ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων, Σεπτέμβριος 2010
http://www.helactagainstcancer.gr/






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου